Страници

понеделник, 8 януари 2024 г.

Пилешки късчета със зеленчуци и топено сирене

 

    Веднага отбелязвам, че може да си направите по два начина тази рецепта, като във втория може да добавите паста към готовите късчета както съм напарвила и аз.
    Идеята за тази рецепта, която понякога правя и по друг начин, но него ще го разкажа друг път е от блога на Пепчо: https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html



Какво използвах:

пилешки гърди (едната половина)

супена лъжица олио

супена лъжица масло

кутийка топено сирене тип Филаделфия, трябва да е меко сирене

чаена лъжичка горчица

замразени зеленчуци (задължително броколи, моркови)

малка кутийка царевица


сол

пармезан



Нарязвам пилешките гърди на хапки или жулиени

В масло и олио ги слагам в тигана.Когато се запекат посолявам и прибавям замразени зеленчуци, които минавам на пара и после нарязвам на парченца.Обикновено купувам микс от броколи, карфиол и моркови.Задължително слагам броколи, дори да няма друго.Количеството е колкото си искате, но все пак трябва добре да са потопени в соса.

Прибавям и добре отцедена малка консерва царевица, но може и повече като пак наблягам на това, че количеството трябва да е такова, че всичко да е добре овкусено от соса.

Прибавям една кутийка меко топено сирене.Важно е да е меко за да се получи гладък сос.Добавям и една лъжичка горчица за лека трапчивост на вкуса.

Разбърквам всичко добре, хубаво да се поеме соса и накрая настъргвам пармезан.

Ако искате повече количество, но и не само може отделно да сварите паста, която да добавите към късчетата като не забравяте да сложите и малко от водата, в която е варена.Оставяте половин минута като добре забръквате и в този случай настъргвате пармезана при сервиране.




Няма коментари:

Публикуване на коментар