Страници

вторник, 23 юни 2020 г.

Шоколадов сладкиш без брашно





Наситен шоколадов вкус и аромат във всяка хапка!



   
   Дойде времето и аз да се разпиша с шоколадов сладкиш.Но като човек, който не припада чак толкова много по какаовите продукти исках да е нещо различно, защото може и да не се повтори.Да, има и такива хора, не сме много, но ни има и добре оцеляваме без кошолад.Но виж, ако ни спрете мекиците и изобщо тестото, вдигаме се на възстание.
    И за да ви шокирам още повече, ще ви споделя, че за мен този сладкиш е напълно безмислен.Така де, като ви се яде шоколад, отчупете си парченце и му се насладете, не е необходимо да му прибавяте и яйца и да го печете.
    За мен този сладкиш обаче дава възможности.Според мен ще е много по-интересно и вкусно, а и донякъде полезно, ако си направим торта без брашно и ето какви ще са блатовете.Така че, ако този сладкиш върши работа, това е именно в тази посока.
   И все пак, ако сте фен на сладкишите и избягвате брашното, този е вашият.Защото по нищо не се различава от един сладкиш или кекс с брашно.Което само по себе си е удивително.




Какво ви е необходимо:

шоколад - около 150 грама
(това е шоколад и половина)
три яйца


  • Разтопявате шоколада на водна баня или на микровълновата.
  • Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци.
  • Разбивате белтъците на пяна.
  • Смесвате жълтъците със шоколада и малко по малко прибавяте белтъците като внимавате да не спаднат.
  • Изливате във форма за печене и печете на 190 градуса около 20 минути или суха клечка.
  • По желание може да разтопите още шоколад и да полеете отгоре за украса.

Кекса е малък , както повечето ми сладкиши и ако искате по-голям увеличете количествата!






Очаквайте продължение...



Няма коментари:

Публикуване на коментар