В тази рецепта не подлежат на изменение две части, картофите (намерете си вкусни сладки картофи) и това че картофите трябва да са печени.Защо? Защото няма излишна вода и печените картофи са си печени картофи.Спокойно, това става лесно и бързо и дори няма да сменяте съдове за печене, всичко си става в една тавичка или форма за пай или в каквото решите, ако решите да приготвите тази рецепта.
Какво използвах аз:
В съд за печене слагаме картофите.Може цели, ако са ви по-малки или нарязани на парчета.
Поръсваме със зехтин и малко сол и черен пипер.Намазнявайки тях намазняваме тавичката за печене за да не залепват сега и после самият пай.Може да използвате и разтопено масло, ако не обичате зехтин.Или олио.
Печенето е на 200 градуса около половин час.Зависи от сорта картофи така че проверявайте.
Изпечените картофи намачкваме както са си в съда или с вилица или с джиджавката за мачкане на картофи.
Разпределяме ги по цялата повърност така че и да се получи основа и малък борд, все пак е пай.
Връщаме във фурната докато си приготвим плънката.
Моцарелата не само я отцеждам но и подсушавам.Накъсвам на парченца.
Кашкавалът настъргвам
Чери доматчетата нарязвам на резенчета (също подсушавам ако са много водни)
Разбивам яйцата с крема сиренето и прясното мляко
Изваждам картофената основа, нареждам моцарелата, спанака само накъсвам, нареждам черитата.
Заливам течната смес и нареждам настъргания кашкавал.
Печене докато стегне и се зачерви.
Добре е да постои десетина минути преди да се разреже и сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар