Всъщност орехите не са основна част, допълваща са, но те бяха причината за приготвянето и реализирането на тази идея.Преди време попаднах на рецепти за магданозени кюфтета и в няколко от тях имаше орехи.И в момента, в който най-накрая имах коприва се сетих за тях и реших, че тъй като повече обичам коприва пред магданоз ще е интересно да ги приготвя така.
Това не е рецепта, идея е.Затова и оставям на вас да си нагласите количествата, а на мен да не забравя какво съм сложила.
Копривата е бланширана в солена вода (така копривата е овкусена без да се слага сол в сместта) и нарязана.
Орехите са печени.Натрошени.
Сирене (отцедено и натрошено)
Яйце.Винаги разбивам предварително яйцето и слагам колкото преценя за да не се налага заради него да добавям още от другите съставки.Неговата роля е да спои нещата.
Овесени ядки.Имах останали овесени ядки, но обикновено бих сложила галета в сместта.
Магданоз, джоджен.
Всичко се смесва много добре.
Оформят се кюфтенца и се оставят в хладилника.Това е задължително за кюфтетата, особено подобни зеленчукови...сместта стяга и по-лесно се приготвят по нататък независимо дали пържите или печете.
В тигана с малко мазнина се изпържват.Пърженето се получава като ги търкалям из тигана.
Обичам ги само с кисело мляко.
Не е нещо, което човек приготвя постоянно, но е интересен начин да разнообразим пролетната храна.В блога имам доста пролетни рецепти със зелении, може да потърсите с търсачката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар