Какво използвах:
кейл и спанак в равни количества - около 150-180 грама заедно
целина и моркови отново в равни количества - по 100 грама
зехтин (олио)
пресен джоджен
сух джоджен
пресен магданоз
фиде
сол
три-четири супени лъжици кисело мляко и 100 ml прясно мляко
по желание за вкус и цвят щипка куркума
Задуших настъргани морков и целина.Само в малко вода докато омекнат.
Поръсих със зехтин (може и олио) и разбърках.
Прибавих нарязани кейл (на ситно, защото е по-груб от спанака), спанак, пресен джоджен, сух джоджен, магданоз.Подправките прибавете както ще ви се харесат на вас.
Залях с четири купички вода.Аз винаги отмервам водата със съда, в който ще сервирам и так си представям колко течност ми трябва като имам предвид и малко допълнително r течната застройка, която ще слагам.Разбира се не е нужно да е чак премерено до милилитър, просто си представяйте вашите съдове в които сервирате супа.
Начупих повечко фиде.
Посолих и оставих да се готви.
Застройката ми е само от кисело и прясно мляко.Ако искате да имате хубав жълт цвят, но разбира се тя е и полезна като подправка, прибавете щипка куркума.Не прекалявайте обаче.
Сервирам с лимон.
Вярно, че обичам супите топли, но тази е вкусна и студена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар