Страници

вторник, 5 септември 2023 г.

Пълнени лодки от червени чушки

 

   Трябва да ви кажа, че това ястие се получи доста добре.Един доста приятен лек обяд, който си правих на село.Хапва се лесно, даже с ръце.




Какво е необходимо:


червени чушки

домат

кашкавал

галета

пресен босилек

сол и зехтин



  • Измивате и почиствате чушките.Аз обичам червени и те са ми по-вкусни затова използвам червени.
  • На моите оставих дръжките най вече с идеята, че ще изглеждат по-интересно на снимка, но в нормалния живот без снимки, това не е необходимо
  • Правите си плънка, която съобразявате според чушките, големината им най-вече.
  • Плънката е от нарязан на ситно домат, галета да дръпнат течността, пресен босилек за аромат и настърган на едро кашкавал
  • Всяка половинка я посолявате и намазвате с олио/зехтин.Ако не се притеснявате, че мазнината ще е много може да поръсите.
  • Пълните с плънката и нареждате в тавичка върху хартия
  • Печете на силна фурна.
  • Ако чушките ви са по-дебели и не обичате да ви хрупат, може да запечете първо самите лодки за пет-шест минути и тогава да наредите останалото, но аз мисля, че добре се изпича всичко заедно.
  • Оставяте леко да се охлади, не е добре да се ядат веднага след печене.Нека "дръпнат"





Няма коментари:

Публикуване на коментар