На галета това му харесвам,че носи много плънка.После само я завиваш като с одеялце и готово.А тестото е най-обикновено и даже не е необходимо да бухва.Как да не го хареса човек това кулинарно произведение.
Тези дни във фейсбук видях една подобна рецепта,но нямах време подробно да я разгледам.Запомних червения лук и моцарелата,защото ги имах налични,а не бях решила как да ги използвам.
Ето какво се получи в края на краищата.
Приготвян много пъти,прегарян дори но винаги любим:
Заповядайте при мен и във Фейсбук:
За каквото и да е
Ето какво се получи в края на краищата.
Какво е необходимо:
За тестото:- 2 чаени чаши пълнозърнесто/типово брашно (разбира се става и с бяло брашно)
- 1 чаена чаша топла вода
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжичка суха мая
- 1 чаена лъжичка сол
- моцарела - около 150 грама
- червен лук - една глава
- маслини
- чери доматчета (или домат нарязан на кубчета)
- Замесваме твърдо тесто и го оставяме да си почине.
- Нарязваме моцарелата,лука и махаме костилките на маслините.
- Тестото разточваме на тънка кора и слагаме в тавата върху готварска хартия.
- Нареждаме продуктите отгоре най-безразборно,подгъваме краищата и печем при 200 градуса до зачервяване.
- Моцарелата и маслините трябва да са много добре отцедени от всякаква течност
- Когато галета се изпече,напръскваме с вода около него по хартията и завиваме веднага с кърпа.Така коричката става приятно мека,без да е жилава.
- Яде се топъл,но в никакъв случай горещ.
С добавени резени пушено сирене:
Приготвян много пъти,прегарян дори но винаги любим:
Заповядайте при мен и във Фейсбук:
За каквото и да е
Няма коментари:
Публикуване на коментар