Страници

понеделник, 4 декември 2023 г.

Богата супа със свинско месо, наденица и зелева чорба

 

    Докато чакам киселото зеле, използвам зелевата чорба както мога и докато мога.Особено в началото когато е бистра, резлива и вкусна с нея се овкусяват по фантастичен начин някои ястия, особено супите.Божествени се получават както и да ги импровизирам.



     Продуктите разбира се може да варират според желанието ви и разбира се количеството.В описанието ще ви разказвам подробно.



Какво използвах за около пет порции:

300-400 грама свинско месо
(обикновено при мен е плешка или врат)
половин парче наденица
(овкусена като за суджук)
половин парче праз
(и повече и по-малко може да е)
суха червена чушка
два големи картофа
дафинов лист
чубрица
зърна черен пипер
зелева чорба

едно яйце
пет супени лъжици кисело мляко
супена лъжица брашно ако искате гъстота


  • Предварително сварявам месото като при него слагам дафинов лист и няколко зърна черен пипер.Слагам и два цели картофа за да може после супата да се приготви бързо.Не слагам сол!!!
  • В тенджера задушавам в малко олио нарязан праз заедно с накъсани на малки парченца наденица за суджук и накъсана на ситно суха червена чушка.Празът, чушката и после картофите са да балансират солената зелева чорба
  • Поръсвам с чаена лъжичка червен пипер, чаена лъжичка чубрица.
  • Заливам с две чаени чаши ( половин литър общо) зелева чорба и бульона в който съм варила месото.
  • Като цяло не отмервам водата, преценявам според тенджерата си защото в нея правя около пет порции с допълнително, което означава пет големи купи течност в началото.Но колкото и да е супата всякак се изяжда.Реално супата изглежда и е много повече, защото продуктите много ясно увеличават обема.Но винаги си преценявайте течността според това колко течна искате да ви е супата и колко продукти сте сложили.
  • Много е важно за тази супа колко ви е солена зелевата чорба затова опитайте в момента когато сте я смесили с бульона, ако ви е много солено, разредете с вода.
  • Оставям на слаб котлон около десетина минути, все пак продуктите трябва да са готвени и заедно.
  • Заствойвам с едно яйце, пет супени лъжици кисело мляко и малко брашно за гъстота.Когато прибавя застройката внимавам да не кипне супата.Това количество застройка правя и за много и за малко супа.Тя е по скоро за външен вид, отколкото за вкус и киселото мляко по скоро придава малко свежест, отколкото киселина.
  • Супата я оставям да стои, не я сервирам веднага.Защото представете си само каква екплозия от вкусове се получава.Ароматен бульон, зелева чорба, отделно в наденицата има подправки...Чудо е!




Няма коментари:

Публикуване на коментар