Страници

четвъртък, 26 януари 2017 г.

Чеснови резенки с кашкавал

Идеята я взех от тази рецепта Garlic Cheese Breadsticks.
Когато видя храна обилно поръсена с кашкавал или която мога да поръся с кашкавал и запечена,не мога да й устоя.
Резултатът,който се получи има опасност да заеме челно място в класацията ми с вкусни рецепти,въпреки че не е нещо уникално като изпълнение.



Какво е необходимо:

брашно - 300 грама но имайте и още малко под ръка
прясна мая - 10 грама
прясно мляко - 150 ml
захар - 1 супена лъжица
олио - 2 супени лъжици
чесън на прах - 2 супени лъжици
масло - 2 супени лъжици
магданоз - нарязан около 3 супени лъжици
кашкавал - 200 грама
сол и за тестото и за маслото


  • Замесих обикновено тесто.
  • Разтворих маята в прясното мляко и захарта.Добавих олиото,брашното,сол и  една супена лъжица чесън на прах.Замесих меко тесто,което оставих да втасва половин час.
  • Междувременно разтопих масло и го разбърках със сол,нарязан магданоз и другата супена лъжица чесън на прах.Магданоза не само го режете,но го и намачквайте.Така ще извлечете максимално от неговия аромат и свежест.
  • В оригинала блогърката слага подправки,но аз реших,че свежия аромат на магданоз ще е достатъчен и не сбърках.
  • Не трябва да се прекалява с маслото,защото нашите кашкавали са си мазни
  • Разточих тестото на правоъгълник,което разбира се не е задължително,може да бъде и кръгло като пица.Сложих го върху готварска хартия в тавата (така по лесно го извадих после)
  • Намазах обилно тестото отгоре и навсякъде с маслено-магданозената смес и поръсих обилно с настърган кашкавал.По добре да се разтече,отколкото да няма по краищата.
  • Пекох на 200 градуса половин час.Кашкавала трябва да се запече добре.
  • Прехвърлих върху дъска и нарязах на резени.
  • Резените се хапват задължително топли и нито минута не се оставят да изстинат.



Посочените количества са тези,които аз използвах за моята малка тавичка.Може да използвате и готово тесто като сложите чесън на прах само в плънката.
Маслената смес и кашкавала може да прецените според тестото,което имате.

2 коментара: