Страници

вторник, 18 ноември 2025 г.

Прясно зеле с наденица на тиган


    Една от най-бързите рецепти за приготвяне на прясно зеле...може би.Харесва ми как не става на каша, а си е сготвено и как попива пушения аромат на наденицата.




Какво използвам за две порции:

Четвърт зелка 

Варено пушена наденица 

Червена чушка

Глава лук

Половин домат или четири-пет черита 

Масло около супена лъжица

Копър и магданоз




Наденицата трябва да е варено пушена, от този вид, а не сурова.Каква и откъде да е, си решавате вие.

Нарязвам зелето на тънко, червената чушка и лука също.

Слагам ги едновременно в тигана (разбира се може и да е тенджера, но да има капак за да се задушат и да не ароматизира излишно навсякъде)

Моят начин за приготвяне е следния, но ще ви разкажа и друг.Когато сложа зеленчуците наливам малко вода.Не да се покрият, по скоро да се покрие дъното и слагам и наденицата.

Слагам капак.Така всичко се задушава и леко омеква, а наденицата си пуска аромати.Когато водата се изпари прибавям маслото и карамелизирам.

Добавям нарязан домат или нарязани черита, които дават свеж вкус.

Накрая поръсвам с нарязани копър и магданоз.

Не посолявам, за мен това което си пусне наденицата ми е достатъчно, но разбира се ако на вас не е, посолете.

Друг начин е да сложите зеленчуците (зелето, лука и чушката) с маслото и да запържите зеленчуците.Докато се готвят те пускат малко течност и не загарят, но трябва да се разбърква.Прибавяте и наденицата за да се пържи със зеленчуците и накрая добавяте и домат и подправките.

И накрая...това ястие може да приготвите и без наденица.Задушени в масло тези зеленчуци са много вкусни.












 

Няма коментари:

Публикуване на коментар