Страници

вторник, 23 ноември 2021 г.

Ябълкови бухтички

 

    Не бях пържила нищо от месеци.Аз поначало не пържа, защото винаги се съобразявам с дегустаторите си, на които не е препоръчително да консумират пържено.Само че този път поради едни такива мои си причини, реших да си направя бухтички и то пържени и то с ябълки и то с много ванилия и лимонови корички.Отхапваш аромат, това се получи.




Какво е необходимо:


едно яйце

половин чаена лъжичка сол

две супени лъжици захар / московадо при мен,/

125 ml кисело мляко

три супени лъжици олио

една ябълка нарязана на много малки парченца

 240 грама брашно (имайте под ръка още една лъжица)

чаена лъжичка бакпулвер

много ванилия / аз използвам бурбонска ванилена захар/

лимонови/портокалови корички - най-малко една супена лъжица


олио за пържене

клистална захар и канела



Смесвате всичко в тази последователност, в която съм ви подредила продуктите.

Има една тънкост, ако сте рещили да настържете ябълката, нека е на едро и изстискайте течността от плода.

Разбърквате много гъсто тесто, такова че да може да го оформяте с ръце.

Уточнение: първо сложете около 230 грама от брашното и ако прецените, че ви е достатъчно не слагайте останалото.Това уточнение го правя както заради ябълките (може вашите да са по-малки или по-големи), така и заради киселото мляко.Ако е по-течно ще ви трябва всичкото брашно, че даже и още малко и обратно.

В купа или голяма чиния си смесвате кристална захар и канела.

Загрявате олио.

Откъсвате парче от тестото и си оформяте бухтичка.Не я правете прекалено голяма, защото няма да се изпържи добре.Може и да разточите и да си нарежете тестото.

Пускате в горещата мазнина и изпържвате.Щом станат златисти, обръщате.

Готовите бухтички веднага слагате в захарнокалената смес и овалвате.Изтупвате и нареждате в чиния за сервиране.

Съвет: Опитайте първите една или две бухтички, разчупете ги и вижте как са се изпържили.Това ще ви подскаже дали ви е правилна големината.



Няма коментари:

Публикуване на коментар