Зная, че сте свикнали с моите импровизации, но те обикновена са си нашенски имровизации.Аз обаче обичам да опитвам и ястия от други кухни и държави и ако нещо е наистина вкусно, то достига и до вас.Като това пиле, набедено че идва от Ливан.Срещнах го на няколко места във виртуалната вселена и съчетавайки няколко рецепти, в които подправките като цяло бяха едни и същи, приготвих и моето пиле.
Понякога рецептите ги пиша веднага, понякога си мисля, че може нещо да съм пропуснала в импровизирането и затова повтарям.Така че след няколко повторения с различни части на пилето по различно време, ето че рецептата се нагласи.Тя не само че се получи добре, ами се получи добре точно по този начин в добавка с една салата, която може да мине и за балканска, но я наричат средиземноморска заради ригана в нея.Оказа се, че все пак си добавих и нещо нашенско към рецептата, а именно да я сервирам със салата за гарнитура.Идеално допълва пилето и добавя свежест към вкуса на подправките, с които го мариновам.Разбира се, вие може да си направите гарнитура по свой вкус.Но за мен нещо печено винаги си върви със салата.
- Приготвяте си маринатата от кисело мляко и подправки.
- Хубаво разбърквате пилешкото месо с нея и оставяте в хладилник най малко за час.
- Може да прехвърлите в тава и да изпечете, ако пилето ви е на големи порции, или използвате бутчета.Ако използвате пилешки гърди може да ги изпечете на грил тиган.
- Сервирате със средиземноморската салата, като ако искате още по-богата порция, сложете пилето върху кус-кус или сварен ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар