Зеленчукова супа от градината или пазара в повечето случаи.
Супата е съвсем обикновена, но с необикновен аромат, защото ухае на градина.
Комбинацията от подправки, които слагам е магданоз, копър и девисил, която може и да ви се вижда силна, но повярвайте вкуса със зеленчуците е невероятен.
Тази супа аз я обичам много гъста,във всяка лъжица да има много зеленчуци, но когато прибавяте вода преценете как ви харесва.Може в процеса на готвене отново да я разредите като добавите гореща вода.
Супата е съвсем обикновена, но с необикновен аромат, защото ухае на градина.
Комбинацията от подправки, които слагам е магданоз, копър и девисил, която може и да ви се вижда силна, но повярвайте вкуса със зеленчуците е невероятен.
Тази супа аз я обичам много гъста,във всяка лъжица да има много зеленчуци, но когато прибавяте вода преценете как ви харесва.Може в процеса на готвене отново да я разредите като добавите гореща вода.
Какво използвах:
картоф
/един голям или два средни/
тиквичка
морков
малка глава лук
чушка /може и зелена и червена или и двете/
домат
олио
фиде/начупени спагети
едно яйце
супена лъжица кисело мляко
супена лъжица оцет
магданоз
копър
девисил
Трябва така да си нагласите по брой и големина зеленчуците, че никой да не преобладава прекалено много над другите.
- Нарязвате лука, моркова, чушката и домата на малки кубчета.
- Картофа и тиквичката да са на по-големи парченца за да се усещат.
- В олио и малко вода задушаваме зеленчуците без картофите и домата.
- Чак когато малко омекнат всички зелечуци прибавяме и картофите.
- Заливаме с вода за три порции.
- Когато заври прибавяме картофите.
- Начупваме спагети или фиде.Сложете повечко.
- Когато картофите са почти готови прибавете и нарязания домат на ситно.
- Подправете с нарязани на ситно магданоз, копър и поръсете със сух девисил /ако имате пресен, сложете/.Посолете и поръсете с още олио отгоре.Това е постна към момента супа и си има нужда от мазнина.Не използвайте зехтин.И аз го обичам, но на тази супа върви най-обикновено олио.
- Към момента имате страхотна чорба, която е гъста не само защото имате много зеленчуци, ами е сгъстена естествено от картофа и нишестето на спагетите или фидето.Затова застройката е по желание.Но ако искате още по-хранителна и засищаща супа, както ми се случва понякога, райзбийте едно яйце с лъжица кисело мляко и оцет и прибавете.Застройвам и само с кисело мляко понякога или смес от кисело и прясно.Но вкуса е вълшебен заради останалото.
! Много важен момент при тази супа е да не се яде веднага.Оставете я да си почине, дори да изстине (не я яжте вряла).Вкусовете на зеленчуците и подправките ще се смесят,спагетите също ще попият течност и всичко става съвършено. !
А в блога ще намерите още много рецепти на вкусни супи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар