Наливам при мляното месо вода и разбърквам.Така когато го задушавам ще стане на малки парченца ири трохи.
Нарязвам картофите и морковите.
В тенджера слагам месото, лука, картофите и морковите поръсвам с малко олио и вода и оставям да се задушават.
Понякога тази вода е достатъчна, но се случват картофи които се сваряват по-бавно и се налага да добавям гореща вода.
Когато картофите леко омекнат добавям нарязаният домат, вегетата, нарязаният на ситно магданоз, червеният пипер и чубрицата.
Добавям и фидето.
Заливам с три-четири купички вода.Тук си решавате колко гъста искате да ви бъде супата, т.е. с повече течност или да я оставите с малко.
Оставям на слаб котлон да си се досготви като почти накрая отново поръсвам с чубрица но съвсем фино стрита, защото няма да се готви още много.
Отделно разбивам кисело мляко половин кофичка обикновено колкото и да ми е количеството на супата.Взимам от супата и слагам при млякото, разбърквам да се оеднаквят температурите и добавям в супата при спрян котлон
Рабрърквам и оставям.Не сервирам веднага.Това го правя при абсолютно всички супи.Оставям поне половин час да си поемат ароматите, а това че е гъста идва от многото фиде, което сгъстява и пълни тенджерата.
Супите са ми любима храна.Мога да живея на сандвичи и супа цял живот.Затова и имам доста предложения в блога.Ако последвате връзката ВКУСНИ СУПИ ще ги разгледате всички.
И аз намирам супите за полезна храна. Харесвам всякакви. Само на шкембето се мръщя. Мисля да пробвам вашата зимно-пролетна с месо.
ОтговорИзтриванеМного ги обичам тези супи...Надявам се да ви хареса и да пробвате и други :)
Изтриване