Страници

понеделник, 13 май 2024 г.

Гъста супа с мляно месо

 


   Не си мислете, че това е просто една мързелива супа топчета.Различна супа си е това по начина по който усещате съставките загребвайки с лъжицата, а не по това че съм използвала различни подправки.И още нещо, тази супа е добра идея когато нямате много мляно месо, останало ви е от друго ястие или по някаква причина имате мляно месо, което не става за друго освен примерно да  купите още и да го прибавите към него.


Какво използвах:

мляно месо около 150 грама
два картофа
два моркова
нарязан магданоз около две супени лъжици
супена лъжица стрита чубрица
супена лъжица червен пипер
един домат среден размер или пресен или два от консерва

две супени лъжици домашна вегета
(моята включва различни сушени и смлени зеленчуци, но ако нямате не заменяйте с изкуствени бульони или нещо подобно)

фиде - по възможност поне три топки
олио

сол

кисело мляко за застройка



Наливам при мляното месо вода и разбърквам.Така когато го задушавам ще стане на малки парченца ири трохи.

Нарязвам картофите и морковите.

В тенджера слагам месото, лука, картофите и морковите поръсвам с малко олио и вода и оставям да се задушават.

Понякога тази вода е достатъчна, но се случват картофи които се сваряват по-бавно и се налага да добавям гореща вода.

Когато картофите леко омекнат добавям нарязаният домат, вегетата, нарязаният на ситно магданоз, червеният пипер и чубрицата.

Добавям и фидето.

Заливам с три-четири купички вода.Тук си решавате колко гъста искате да ви бъде супата, т.е. с повече течност или да я оставите с малко.

Оставям на слаб котлон да си се досготви като почти накрая отново поръсвам с чубрица но съвсем фино стрита, защото няма да се готви още много.

Отделно разбивам кисело мляко половин кофичка обикновено колкото и да ми е количеството на супата.Взимам от супата и слагам при млякото, разбърквам да се оеднаквят температурите и добавям в супата при спрян котлон

Рабрърквам и оставям.Не сервирам веднага.Това го правя при абсолютно всички супи.Оставям поне половин час да си поемат ароматите, а това че е гъста идва от многото фиде, което сгъстява и пълни тенджерата.



Супите са ми любима храна.Мога да живея на сандвичи и супа цял живот.Затова и имам доста предложения в блога.Ако последвате връзката ВКУСНИ СУПИ ще ги разгледате всички.




2 коментара:

  1. И аз намирам супите за полезна храна. Харесвам всякакви. Само на шкембето се мръщя. Мисля да пробвам вашата зимно-пролетна с месо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ги обичам тези супи...Надявам се да ви хареса и да пробвате и други :)

      Изтриване