В къщи този така наречен пай е известен като "Онова дето прилича на баница"
Истината е, че ако беше направено като запеканка с нарязана на кръгчета или на кубчета тиквичка, изобщо нямаше да се хареса.Но настъргана и разбъркана, това вече е друго нещо.Така се топи в устата заедно с всичките сирена, които съм сложила вътре.Защото откъм сирена може да използвате всички, които обичате.
Наричам го пай, въпреки, че не е точно такъв, но идеята ми дойде от един пай със зеленчуци, където основата беше от настърган кашкавал запечен предварително.Нещо като основа вместо тесто.Аз обаче предпочитам моят кашкавал да е запечен отгоре, затова и моят пай може да се анрече обърнат.
Наричам го пай, въпреки, че не е точно такъв, но идеята ми дойде от един пай със зеленчуци, където основата беше от настърган кашкавал запечен предварително.Нещо като основа вместо тесто.Аз обаче предпочитам моят кашкавал да е запечен отгоре, затова и моят пай може да се анрече обърнат.
Какво има в пая:
три средни по големина настъргани тиквички
кашкавал
гауда
може и обикновено саламурено сирене (но да няма много вода в него)
две яйца
две трети чаена чаша кисело мляко
половин чаена чаша брашно
чаена лъжичка бакпулвер
кашкавал и пушено сирене за отгоре
- Настъргваме тиквичките на най-едрата страна на рендето.
- Отцеждаме водата от тях, но не е необходимо чак да ги слагате в кърпа и да стискате колкото сила имате или разни други силови процедури.Притискате с ръка и колкото излезе, толкова.
- Прибавяте нарязани на кубчета или настъргани сирена.При мен има кубчета кашкавал и гауда, малко натрошено бяло сирене.
Сирената наистина може да са всякакви и като се замислите, щом се намират във вашия хладилник, те ще са тези, които обичате.Много се съмнявам да си правите колекция от сирена, които не ядете.Затова и пая ще стане вкусен по вашият вкус, защото вътре ще са вкусовете, които обичате.Ако пишех книга, това щеше да е заглавието "Мои рецепти, по ваш вкус"
- Прибавяте яйцата, киселото мляко в което сте шупнали бакпулвера, брашното.
- Разбърквате всичко много добре.
- В тавичка или съд за печене слагате хартия за печене.Идеята е тя да отнеме излишната течност от тиквичките или сиренето и пая да се изпече добре.Дори може да сложите двойно сгъната.
- Пека до зачервяване.Може да проверите с нож или шиш и ако излязат сухи, изпечен е.Важно е и долната част на пая да е стегнала, не само отгоре.
- Чак след като е изпечен поръсвате отгоре с настърган кашкавал и пушено сирене.Ако ви е меко и трудно се стърже, нарежете на кръгчета.
- Печете докато се разтече всичко и хване коричка.
- Паят се яде топъл.В никакъв случай горещ и за предпочитане не и студен.
И още една рецепта, която прилича на пай, но е с основа бутер тесто:
И едно разкошно руло с много нежна плънка и аромат:
Руло с тиквички и нежна плънка от крема сирене с аромат на меродия
Няма коментари:
Публикуване на коментар