Когато пътувате мислите ли за приятелите си,които ви чакат?Защото за мен винаги мислят.И го разбирам в ей такива жестове под формата на подаръци от близо и далече.И не става въпрос за предметите,става въпрос за това,че е имало момент, в който те са се сетили за тебе.Насред лудницата да обикалят и разглеждат,да запечатват моменти и спомени,те не ви забравят.Може би за много хора това е излишно,да не говорим че струва и пари,но ако не може да се оцени жеста,може би не оценяваме и хората.А аз моите си ги ценя,та чак и обичам.
Последните ми подаръци са много вкусни и реших,че не може просто така да ги изям,трябва да ги използвам блогоподобаващо.
Започвам с консервата риба тон,която ще използвам за две салати.Консервата не е голяма,но рибата е достатъчна да овкуси даже и още една трета салата.Защото на салатите с риба тон тя прави вкуса,но не трябва да доминира над останалите продукти.
Първата салата я видях в една много готина книга със средиземноморски рецепти.Идва от любимите ми испански земи и има различни варианти,но аз ще приготвя основния.Другата е една салата с паста,което предполага че е италианска,но може и да не е.Може да е измислена от гладен човек на другия край на земното кълбо.Дори не помня откъде я имам,записана ми е на едно листче и я приготвям през лятото.
И двете салати ги наричат салати,но мен ако питате са си цяло ястие и за обяд или вечеря.Така че времето и мястото за ядене оставям на вас.
САЛАТА ПИПИРАНА
четири сварени картофа
три сварени яйца
зелена чушка и/или червена чушка
половин глава червен лук
един домат
две супени лъжици риба тон от консерва
/ако рибата е качествена и малко количество овкусява добре салатата,но ако обичате риба тон сложете повече/
сол
зехтин
капки оцет или лимонов сок
В оригинала се слагат и зелени маслини,но аз предпочетох да сервирам натурални към салатата,а не в нея
ЛЯТНА САЛАТА С РИБА ТОН
две чаени чаши сварена паста /вида е по желание/
една супена лъжица риба тон
/хубавата риба тон и в малко количество овкусява салатата,още повече че е лятна салата,а рибата е тежка,но ако я обичате сложете повече/
домат
краставица
червен лук
супена лъжица майонеза
сол
капки оцет по желание
- нарязвате зеленчуците на кубчета
- смесвате със сварената паста
- добавяте рибата тон,майонезата,посолявате
- разбърквате добре и оставяте в хладилника за поне половин час
Ако историите,които разказвам и рецептите,които споделям ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога където се случват още повече истории и рецепти.
А ако ви се чете за Португалия,моите преживявания в тази слънчева страна съм описала тук: