Страници

четвъртък, 20 април 2017 г.

Импровизирана супа с лапад и картофи


    Пролет ли бе да я опишеш.Един ден по тениски,а следващия с дебело яке.Един ден сладолед,на следващия гореща супа.Това е моята импровизирана супа за един такъв студен пролетен ден.

Какво използвах за моята супа (за три порции):

лапад - около 200 грама
морков - един по-голям
картофи - два или три
лук - една глава
спагети - начупени около една чаена чаша
масло - две супени лъжици
прясно мляко - две чаени чаши
сол
лимонов сок или оцет 

В бучка масло задуших нарязаните картофи,лук,настъргани моркови.
Добавих почистен,измит и нарязан лапад.
Залях с вода,но не цялото количество.Важното е да се покрият зеленчуците и малко отгоре
Добавих солидно количество начупени плоски спагети.Посолих.
Когато картофите и спагетите се свариха добавих една пълна чаша прясно мляко вместо застройка.
Добавих и още една бучка масло.
Оставих десетина минути да се обединят вкусовете и сервирах.
Капнах си малко оцет в моята порция за да се балансира сладкия вкус на супата.



Преди да се получи тази супичка,бях се засилила да правя супата от този блог Creamy Chicken Gnocchi Soup и въпреки,че не спазих кой знае какво от рецептата слагам връзката към нея,защото е интересна и все пак мисля да я опитам някой ден.Супа,супа колко да е супа,но явно щом разсипват нещо с черпак и го приемат за супа.Но аз обичам такива гъсти и богати ястия,така че както искат да го наричат.

С тази супа много добре вървят тези зеленчукови кюфтенца:


А друга пролетна супа е


Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте и във Фейсбук:




Няма коментари:

Публикуване на коментар